Meer informatie: Vandenberg Sneaker

In de maand dat er vaak wat moois bloeit hopen wij met de stier Sneaker hier invulling aan te geven. Sneaker lijkt in meerdere opzichten een mooie aanvulling op het Holstein aanbod. De volledige naam verraad al dat hij afkomstig is van het melkveebedrijf van den Berg -Oosting uit het Friese Elsloo waar een gedeelte van de koefamilie is gehuisvest. Het was dan ook familie van den Berg die de combinatie maakte met stiervader Chuck, een Supershotzoon die compacte dieren lijkt te geven met veel productie aanleg. Maar ook dieren die oud lijken te worden gezien zijn 936 levensduurdagen. Ook de secundaire cijfers zijn goed, uiergezondheid 106, vruchtbaarheid 102 en klauwgezondheid 106.

In de moederlijn van Sneaker (de Sneeker’s) is ook al een enorme melkaanleg terug te vinden. Deze van “Newhouse” afkomstige stam, kent meerdere generaties koeien die meer dan 50.000 kg melk hebben geproduceerd. Daarnaast zijn er door de tijd heen regelmatig fokstieren uit deze lijn voortgekomen (o.a. de stieren Gofast en Banker). Bij Sneeker 3 de moeder van Sneaker is vooral het hoge eiwitpercentage in 305 dagen met 3.90% opvallend. Iets wat waarschijnlijk weg komt bij haar vader Borussia die bekend staat als een enorme gehaltenstier. Grootmoeder Sneeker 2, een 86 punten Vendairy Wonderdochter heeft al een mooie levensproductie tot op heden van bijna 45.000 kilogram melk. Een prestatie van formaat gezien dat zij dit doet met drie spenen maar ondanks dat is zij een fantastische koe voor de familie van den Berg. Overgrootmoeder Newhouse Sneeker 422 een Stol Jocdochter heeft met 61.000 kilogram melk laten zien dat zij prima in het rijtje past van dieren met hoge levensproducties. Maar je hebt altijd baas boven baas en dat is zeker haar moeder Newhouse Sneeker 247, een met 89 punten ingeschreven O-mandochter die ruim 117.000 kilogram melk met beste gehalten heeft geproduceerd!

Sneaker zelf is vooral een wat bredere stier met een harde bovenbouw en een extra spiertje. Het best lijkt hij dan ook te combineren met een wat grotere, smalle en conditie arme koe.