Enthousiaste berichten over Big Position!

Het gebeurt niet zo vaak dat je spontaan veehouders… (lees meer)

Veel nieuws bij indexdraai april!

T’Brook Hacker outcross stier met uitmuntende … (lees meer)

Veel nieuws bij indexdraai april!T’Brook Hacker outcross stier met uitmuntende kwaliteiten

De april indexendraai levert voor KI Kampen met Poppe Ferdi en T’Brook Hacker twee fantastische nieuwkomers op. Poppe Ferdi maakt zijn hoge verwachtingen meer dan waar met een fraai opgebouwde productie-index van +626 kg melk en de positieve gehalten van +0.04% vet en +0.17% eiwit! Ook voor exterieur ziet hij zijn kwaliteiten bevestigd met een foutloze onderbalk uitmondend in 111 totaal exterieur. Voor gezondheidskenmerken weet Poppe Ferdi eveneens te overtuigen met prima fokwaarden. Stalgenoot T’Brook Hacker weet eveneens te overtuigen met een prachtig fokstierdebuut. Voor productie scoort hij +449 kg melk met dikke gehalten, +0.17% vet en +0.16% eiwit. Sterk scoort Hacker voor dochtervruchtbaarheid met 106 mede hierdoor debuteert Hacker hoog in de ranking met 241 NVI. Met zijn afstamming Stonewall x Jorryn is T’Brook Hacker een echte outcross stier voor de hedendaagse Holsteinpopulatie. Hacker vererft middelgrote koeien die stappen op best beenwerk. Met 104 geboortegemak is Hacker een pinkenstier bij uitstek en net als Poppe Ferdi aAa 153 heeft Hacker met 513 een niet veel voorkomende aAa code in de hoogste regionen van de ranking.Poppe Ferdi maakt prachtig fokstier debuut

Danshot de exterieurspecialist handhaaft zich keurig in de ranking met 112 totaal exterieur. Winst boekt oudgediende Koepon Wellness +22 naar 142 NVI die eigenlijk prima kan fungeren als alternatief voor Big Winner, waarvan helaas geen sperma meer voorradig is. Met dikke gehalten, aAa 156 en zijn outcross bloedvoering heeft Wellness veel overeenkomsten met de fokkwaliteiten van Big Winner. Winst boekte eveneens melkstier Salero die naast zijn hoge melkvererving 105 scoort voor dochtervruchtbaarheid mede hierdoor staat pinkenstier Salero met 209 NVI prima genoteerd in de ranking.

Zwamburg Camille nieuwkomer van de decemberdraai jl. stijgt met +14 naar 222 NVI. Met 112 totaal exterieur is zijn exterieurfokwaarde twee punten gestegen nu met zowel voor uier als benen een mooie score van 110. Voor gezondheidskenmerken is zijn vererving louter opgebouwd uit sterk scorende fokwaarden met o.a. 107 voor uiergezondheid en 108 voor geboorte-index. Ook voor productie blijft hij een aanrader met +440 kg melk met +0.15% vet en +0.07% eiwit. Top exterieur specialist Jotani verbeterde zijn vruchtbaarheid met 2 punten uitkomend op 99 en bleef nagenoeg stabiel voor productie en zijn torenhoge exterieur vererving. Stalgenoot Martijn stijgt eveneens twee punten voor vruchtbaarheid en blijft stabiel op het hoge niveau van 110 totaal exterieur. Ook zijn productie-index bleef nagenoeg onveranderd met +650 kg melk met +0.19% vet en +0.04% eiwit. Onvermeld mag zeker niet blijven de verrichtingen van Brown Swiss stier Brown Vigor. Ook hij blijft na deze indexendraai bivakkeren in de top van de ranking . Met een winst van +17 uitkomend op 217 NVI staat Brown Vigor zelfs op de vijfde plek in de perspublicatie van de Brown Swiss!