Meer informatie: De Pettershoeve Jetbead

Een stier waarbij echt alles klopt zullen wij waarschijnlijk nooit vinden maar met Pettershoeve Jetbead zijn wij er wel heel dicht bij. Een prachtige koefamilie kenmerkt deze actiestier die dan ook volledig past in de KI Kampen filosofie met fraaie productieve koeien in de afstamming. Voor het vaderschap tekent Doormanzoon Jetset een stier die voor de tweede keer fungeert als stiervader. Een mooie productie-index van 1180 kilogram melk met +0.09% eiwit weet hij te combineren met een fraaie onderbalk en gezondheidskenmerken die met bijvoorbeeld  114 celgetal en 105 klauwgezondheid prima zijn verzorgd.
Met stiermoeder De Pettershoeve Leida 464 zien we een ras melkkoe. Zij is een productieve G-Forcedochter met een mooie productie. Ondertussen al weer een mooi levenstotaal met ruim 40.000 kilogram melk met 4.45% vet en 3.71% eiwit. Maar ook haar uiterlijk is fraai, we zien namelijk een best ontwikkelde koe die veel openheid bezit en voorzien is van een sterk aangehechte uier. Maar het beste aan haar zijn de benen, kurkdroog en super van stand zowel vanaf de zijkant als vanachter bekeken. Kijken wij verder dan komen we bij De Pettershoeve Leida 413, een 87 punten Mascoldochter met 65.000 kilogram melk op de teller. Zij is van grote invloed geweest in stal De Pettershoeve getuige haar ruim 30 vrouwelijke nakomelingen. Wat maar weer eens aangeeft hoe groot het vertrouwen in de grootmoeder van Jetbead is. Zij was afkomstig uit Leida 371, een 85 punten Cellodochter die ruim 51.000 kilogram melk produceerde gevolgd door een Ronalddochter van 87 punten met 80.000 kilogram melk. En voor de liefhebbers geven wij ook nog even de twee volgende generaties; AB 87 lord Lily x AB 85 Sunny Boy.
Mooi is dan ook dat wij veel van de kwaliteiten in de moederlijn terugzien in de stier. Jetbead is namelijk best ontwikkeld, hard in de bovenbouw en voorzien van super beste benen.