Roodbonte actietoppers bij K.I. Kampen!

Augustus is een zeer veelbelovende maand voor wat betreft… (lees meer)

Stabiele topdraai voor K.I. Kampen!

K.I. Kampen klanten zoeken over het algemeen naar stieren… (lees meer)

Actie stier van juli, KIK Mitchie!

De oplettende K.I. Kampen volger zal zien dat er van Mitchie een volle broer is ingezet; Verstappen. Het was voor K.I. Kampen onmogelijk om te kiezen. Twee stieren vol met kwaliteiten uit een super koefamilie. Deze koefamilie onderscheidt zich in de Koepon stal door een geweldige productiedrang. De familie voert terug op Della Fifi Bonny EBS Mercedes. Een Amerikaanse Holstein koe uit de jaren 40 van de vorige eeuw. Via Holstein legendes als Aristocrat, Ivanhoe Star, Elevation en Rotate komen we bij Vir-Clar De Classy-ET. Zij is een met 88 punten ingeschreven Bell Elton dochter en staat aan de basis van de succesvolle Classy lijn. Haar achterkleindochter Koepon Classy 90 AB85 maakte onder anderen een 305 dagen lijst vol van 12.163 kilo melk met 3.72% vet en 3.54% eiwit. Haar Oak dochter Koepon Oak Classy 157 (AB 86) produceerde in haar leven 54.375 kilo melk met 4.15% vet en 3.60% eiwit. De moeder van Mitchie, Koepon Cherry, fokt aan de vrouwelijke kant heel best: “Ze heeft een Cayenne dochter met 122 lactatiewaarde en een El Dorado dochter met 107 lactatiewaarde. Beide dochters zijn AB ingeschreven. Ze had zelf helaas een versteend kalf toen ze voor de tweede keer zou kalven. De Classy lijn is de meest dominante familie bij Koepon en daar zijn we erg tevreden over.” Aldus Alex Borst van Koepon. Dat deze geweldige familie ook stieren kan fokken blijkt wel. Just in Time en Masterclass stammen uit de Classy lijn. In augustus zal een andere stier uit deze familie een dochterfokwaarde krijgen. KIK Divine lijkt een zeer bruikbare stier op basis van zijn dochters.

Koepon Classy 90 AB85, overgrootmoeder van Mitchie. Zij stamt uit een diepe koefamilie en fokt super!

Ook de vaderlijn van Mitchie is bijzonder te noemen. Met Mitch * Rubicon heeft hij twee stieren in zijn stamboom die wereldwijd vele dochters aan de melk hebben. Ook onder Nederlandse omstandigheden presteren de dochters uitstekend. Bij beiden vallen uiers, gigantische kilogrammen vet en de persistentie positief op. Dat geldt ook voor Mitchie. Daarnaast geeft het genomische profiel van Mitchie aan dat zijn dochters uitstekende benen zullen hebben en een laag celgetal.

Met zijn veelal witte aftekening is Mitchie een opvallende verschijning in de stal van KI Kampen. Hij heeft een sterke bovenbouw, diepe middenhand en droge benen is hij een favoriet van menig Kampenmedewerk(st)er. Gezien zijn genenpakket zal hij ook u veel plezier bezorgen.

KIK Mitchie is een fraaie verschijning die gemakkelijk produceert!

In juli kost KIK Mitchie gewoon 5 Euro. Hij is A2-A2 voor bèta caseïne. Mis deze topper niet!