Collega gezocht in het zuiden!

Klik hier voor de vacature (lees meer)

Prachtige beelden van Rednexdochter JU Dora 594!

Hadden wij enkele maanden geleden al een prachtige… (lees meer)

Blackbush verrast bij indexendraai!

Rhala Ex Blackbush debuteert deze draai met hoge productie cijfers en daarbij prima cijfers voor exterieur en functionele kenmerken, resulterend in een hoge NVI score van 230. Met zijn hoge melkvererving van bijna 1.500 kg in combinatie met maar licht negatieve gehalten is Blackbush met 324 INET een uitstekende productievererver. Blackbush vererft daarbij zeer solide exterieur, prima uiers en benen en met de iets wijdere achterspeenplaatsing is Blackbush een aanrader voor robotmelkers.

Dropshot stijgt in de augustus draai flink in de ranking met +39 NVI punten. Hij komt uit op precies 200 NVI. Debet aan zijn opmars in de ranking is voornamelijk zijn hogere productie-index, +54 INET erbij nu uitkomend op +985 kg melk met +0.30% vet en +0.13% eiwit resulterend in 357 INET. De ruim gebouwde Dropshotdochters laten hiermee zien dat ze op latere leeftijd moeiteloos produceren en daarbij blijft zijn 105 voor dochtervruchtbaarheid onveranderd een sterk verervingspunt.

Nieuwkomer van de aprildraai Big Gospell kan vooralsnog zijn faam niet helemaal waarmaken. Hij moest voor zowel productie als levensduur inleveren. Een andere nieuwkomer van de aprildraai Giessen Utopia geeft daarentegen zijn carrière een prima vervolg met +22 NVI nu uitkomend op een keurige 171 NVI. Nagenoeg onveranderd blijft zijn fraai opgebouwde productie-index van +556 kg melk +0.58% vet en +0.15% eiwit goed voor 308 INET. Utopia vererft solide exterieur met een uitstekende uiervererving, rondom gemiddelde fokwaarden voor de functionele kenmerken en met 101 geboortegemak is Utopia geschikt voor gebruik op pinken.

De veelgebruikte Broekhuizen Bart bevestigd deze indexendraai wederom zijn prima allround kwaliteiten en boekt een mooie 15 NVI punten winst. Een puntje verbetering voor beenwerk en uiergezondheid in combinatie met een stijging voor levensduurdagen is debet aan de positieve indexendraai voor Broekhuizen Bart. Zijn gebruikskenmerken zijn nog steeds superieur met uiergezondheid en vruchtbaarheid 103, karakter 108, melksnelheid 103 en 104 voor klauwgezondheid. Eenzelfde uitstekend functioneel profiel kunnen we vermelden bij Caps Angelo die zich met 220 NVI keurig handhaaft in de top van de ranking. Uiergezondheid 107, vruchtbaarheid 102, karakter 104, klauwgezondheid 108, allemaal prima fokwaarden. Melksnelheid is met 98 licht ondergemiddeld. Broekhuizen Bart vererft solide exterieur en datzelfde kan van Caps Angelo vermeld worden.

Topexterieur vererver Drouner Rednex stijgt een puntje voor geboortegemak naar 104. Echter nog belangrijker is zijn verdere productiestijging. In de aprildraai jl. wist Rednex al een mooie winst te boeken van +231 kg melk en +60 INET, nu bij de augustusdraai boekt Rednex wederom weliswaar iets bescheidener maar wel een mooie winst van + 42 kg melk en +16 INET. Zijn productievererving komt hiermee uit op +101 kg melk met nagenoeg gelijk blijvend vetgehalte en een mooie +0.14% voor eiwit. Voor de functionele kenmerken blijft Rednex onveranderd uitstekend scoren met als sterkste troef zijn 106 voor dochtervruchtbaarheid. Daarnaast heeft Rednex uitstekende fokwaarden voor laatrijpheid 109 en persistentie 112. Onveranderd blijft Rednex na deze indexendraai met afstand de nr 1 exterieur roodbont fokstier van Nederland.