Suarezdochter Emma 243 scoort!

Honderdtonners zijn er met regelmaat en om aan iedere… (lees meer)

Zwartbont actiestier Memphis sterk op gehalten!

Jonge stieren met hoge gehalten in de verwachtingswaarde… (lees meer)

Bouw nieuwe stierenstal vordert gestaag!

In de eerste week van 2021 zijn wij gestart met de nieuwbouw voor een groot deel van de dekkende stieren. Deze groep bestaat globaal uit jonge stieren die wij binnenkort inzetten, fokstieren en Belgische Witblauwe stieren. Eigenlijk wordt de nieuwbouw het hart van KI Kampen, hier wordt immers het sperma gewonnen van de beste genetica die beschikbaar is. Van groot belang is dat wij hier sperma winnen van de hoogste kwaliteit. Om dit naar een nog hoger plan te tillen zijn wij bezig om een soort “Penthouse” voor deze groep stieren in de nieuwe stal te realiseren.

Zo is er bij de inrichting van de hokken veel aandacht besteed aan het welzijn van de dieren. Elke stier heeft een eigen verblijf. Een speciale UV-verlichting imiteert zonlicht, waardoor de stieren extra vitamine D aanmaken. Een buisventilatie systeem zal zorgen voor een optimale ventilatie. Verse lucht wordt door ventilatoren naar binnen gebracht en zal door een geperforeerde buis zo goed mogelijk worden verdeeld. Om een optimaal ventilatie beeld te krijgen werken wij met een kleine overdruk. Dit is vooral van belang om knutten en andere ziekteverwekkers buiten de deur te houden.

Ook aan de veiligheid van onze medewerkers is gedacht. Zo wordt het instrooien van de hokken die bestaan uit een gedeelte roostervloer en een gedeelte potstal uitgevoerd door een instrooimachine.

Met deze nieuwbouw kunnen wij ons motto KI Kampen voor de beste prijs/kwaliteitverhouding nog dikker onderstrepen!Nieuwbouw vordert gestaagVoorbeeld indeling stierverblijfVoorbeeld stroverdeler