Roodbonte actietoppers bij K.I. Kampen!

Augustus is een zeer veelbelovende maand voor wat betreft… (lees meer)

Stabiele topdraai voor K.I. Kampen!

K.I. Kampen klanten zoeken over het algemeen naar stieren… (lees meer)

Elyan en Alroy, twee foutloze productietoppers!

Voor zwartbont is Beeze Red Hot Alroy (Bellroy * Salvatore * Rubicon) de actiestier van de maand juni. In zijn koefamilie zijn alle ingrediënten voor succes aanwezig. Fantastische producties in combinatie met fraaie koeien die uiteindelijk uit de Aiko familie stammen. Alroy’s moeder Beeze Red Hot Althea is een met 86 punten ingeschreven Salvatore dochter. In haar tweede lijst produceerde ze ruim 12.000 kilo melk met mooie gehalten. Haar moeder heeft als vierdekalfs de grens van 40.000 kilo melk inmiddels overschreden met prima gehalten.

Alroy is een stier waarin KI Kampen veel vertrouwen heeft!

Wie Beeze Red Hot Alroy bekijkt, ziet veel van de kwaliteiten van de schitterende koefamilie terug. Een stier zoals een stier hoort te zijn, een bovengemiddelde voorhand gevolgd door een diepe middenhand en een sterke lendenpartij maken hem tot een prachtige verschijning. In zijn genomische fokwaarde komen al deze kwaliteiten terug. Een super productie (+1490 kgm, +0,20 v en +0,13 e) en exterieur (106 u, 103 b 106 totaal) vererving en een index die bijna foutloos is. Persistentie (110) en speenlengte (105) vallen positief op.

Bij roodbont is KIK Elyan (Elixer * Balisto * Amor) de actiestier van de maand juni. Hij stamt uit de Feebelijn. Zijn moeder Den Hamer Red Hot Feebe is een koe die geweldig produceert en ingeschreven is met 89 punten algemeen voorkomen. Haar moeder produceerde ook prima. Met name haar eiwit (gemiddeld 4.04% over vijf lijsten) valt positief op. Ze is ingeschreven met 86 punten algemeen voorkomen. Overgrootmoeder Poppe Fienchen 580 werd met 89 punten ingeschreven en produceerde in haar leven 117.000 liter.

KIK Elyan is een zeer correct gebouwde stier. Hij heeft vrijwel geen zwakke punten!

Ook het eigen exterieur van Elyan geeft veel vertrouwen. Hij is een zeer correct gebouwde stier met veel lengte en een iets vlak kruis. Hij stapt op uitstekend beenwerk. In zijn genomische fokwaarde zien we naast een prima productie (+1039 kgm, +0,38 v en +0,11 e) ook een uitstekend exterieur (108 u, 103 b, 108 totaal). De rest van zijn index is foutloos waarbij persistentie (110), celgetal (108) en kruisbreedte (108) positief opvallen. Tenslotte vererft Elyan A2A2 Beta caseïne en BB Kappa caseïne.

Het gebruik van Elyan en Alroy wordt van harte aanbevolen door K.I. Kampen. Beide stieren zijn in juni zoals gebruikelijk beschikbaar voor 5 Euro per rietje.

Beide stieren zullen 1 augustus aAa gecodeerd worden omdat ze de vorige ronde nog net te jong waren.