Levensproductie in de koefamilie is een belangrijke voorwaarde voor de inzet van een stier bij K.I. Kampen. De nieuwe Jersey stier Dollie P (Oliver P x Quintana, aAa 246, A2A2) voldoet hier ruimschoots aan.

Dollie P is gefokt door Bas Slenders uit Budel. Moeder is in Denemarken gekocht als vaars. Bas omschrijft haar als: “Een heel compleet beestje met een beste afstamming.” Ze is vol in productie in de vierde lactatie. Ze produceert best en kreeg onlangs 86 punten. Ze wordt steeds beter. Eigenlijk zou de omschrijving eeuwige jeugd het best bij haar passen. De Quintanadochter is daarbij erg persistent en daarom insemineert Bas haar laat. Voordeel is dat de gehalten er dan steeds beter bij komen. In haar eigen uiterlijk vallen naast de balans de lange spenen op. Dollie P heeft een volle zus. Ze is drachtig en lijkt prima.

De aankoop van de moeder van Dollie P kwam tot stand door een bezoek van Bas aan Denemarken. Daar zag hij een erg beste 10.000 kg vet en eiwit koe. Toen hij naar haar vroeg bleek ook haar moeder 10.000 kg vet en eiwit te hebben gegeven. Toen Bas de kans kreeg om een erg jeugdige melkvaars uit deze lijn te kopen, hoefde hij niet lang na te denken. De moeder van Dollie P kwam naar Nederland. Met grootmoeder en overgrootmoeder 10.000 kg vet en eiwit koeien is Dollie P een waardevolle aanvulling voor de Jerseys in Nederland.

Zijn vader Dutch Hollow Oliver P is een stier die wereldwijd veel belangstelling geniet. Zo zitten in totaal ruim 15.000 dochters in zijn productiefokwaarde. Deze dochters zijn verdeeld over acht landen. Voor een Jersey is hij een vrij melkrijke stier met prima benen en dito uiers. Zoals bij bijna elke Jersey worden zijn kalveren erg gemakkelijk geboren. Moedersvader Vj Krogaard Rodme Quintana was in Denemarken en Zuid Afrika erg populair. Met name zijn extreem hoge vetgehalte valt hier op. Ook de iets krommere benen van de zijkant en de langere spenen die hij waarschijnlijk zal vererven kunnen interessant zijn bij veel paringen.

Dollie P ontwikkelt zich best. Hij is fraai in verhouding en daarbij is Dollie P een heel mooi gelijnde stier.
Foto: Dollie P vertoont veel overeenkomsten met zijn moeder. Hij wordt elke maand beter.

Dollie P is A2A2 en met een P zal de helft van zijn nakomelingen uit genetische gehoornde dieren, hoornloos zijn. Hij kost conventioneel €12,- en gesekst €35,-. Het is in de basis een typische K.I. Kampen stier uit een geweldige koefamilie.