Zeer succesvolle Open Dagen K.I. Kampen!

De Open Dagen van K.I. Kampen bij Van der Sluis Agri… (lees meer)

De Open Dagen: Solutiondochters komen! U ook?

Weinterper Solution begint een begrip te worden in… (lees meer)

Roodbonte actietoppers bij K.I. Kampen!

Augustus is een zeer veelbelovende maand voor wat betreft de jonge roodbonte stieren. Beide stieren scoren hoog op NVI, zijn A2A2, pinkenstier op basis van genomics en hebben plussen voor alle productiekenmerken.

De eerste stier is Caudumer Pollux Pp (Nectar P * Jacuzzi, aAa 243, 300 NVI). Een heterozygoot hoornloze stier uit de Caudumer Lol familie. De Caudumer Lol familie staat bekend om prestaties aan de vrouwelijke kant en om het leveren van goede stieren. Zo werd een excellente telg uit deze familie de eerste homozygoot hoornloze 100.000 liter koe. Naast hoornloosheid en hoge levensproducties staat de familie bekend om het leveren van hoog eiwit. Pollux zelf lijkt meer een melkstier te worden met 1329 kgm, + 0.09% vet en +0.07% eiwit in zijn genomische productieindex. Zaken als levensduur (610), exterieur (108) en dochtervruchtbaarheid (107) neemt hij waarschijnlijk mee vanuit zijn koefamilie. Vader Nectar P combineert goede gezondheidskenmerken met een sterke productieindex.

Pollux is een stier met een harde bovenbouw en beste benen. Hij is een mooie toevoeging aan het hoornloze pakket van K.I. Kampen.De tweede roodbonte actiestier van de maand is Broekhuizen Pascal (Eloy * Japan, aAa 315, 286 NVI). Qua koefamilie is hij een iets ander verhaal dan alle andere K.I. Kampen stieren. Zijn moeder is niet ingeschreven en leeft niet meer. Ze is verongelukt. De collega’s van K.I. Kampen hebben haar gezien. Het was een vaars die alles in zich had om uit te groeien tot een heel beste koe. Zij imponeerde met haar breedtematen, een diepe middenhand en een breed hellend kruis. Aangezien ongelukken niet erfelijk zijn en de stier aan alle andere K.I. Kampen eisen voldoet, is besloten Pascal in te zetten. Pascal is een geweldige productiestier (+1262 kgm, +0.23% vet en +0.05% eiwit) met een totaal exterieur van 109, een voorhand van 106 en kruisbreedte van 107 in zijn genomische profiel.De grootmoeder van Pascal, Petra 4 is een typische K.I. Kampen koe. Sterk, degelijk en probleemloos produceren met hoge gehalten.

Deze twee toppers zijn in augustus nog te bestellen voor €5,-! Gebruik van harte aanbevolen.