Zeer succesvolle Open Dagen K.I. Kampen!

De Open Dagen van K.I. Kampen bij Van der Sluis Agri… (lees meer)

De Open Dagen: Solutiondochters komen! U ook?

Weinterper Solution begint een begrip te worden in… (lees meer)

Stabiele topdraai voor K.I. Kampen!

K.I. Kampen klanten zoeken over het algemeen naar stieren die degelijke dochters geven. Om dit te bereiken selecteert K.I. Kampen nog steeds scherp op werkelijke prestaties van de koefamilie. Het resultaat mag er ook deze draai weer zijn. De meeste veel gebruikte Kampen stieren houden hun niveau vast of noteren een plusje met toegenomen betrouwbaarheid. En een aantal nieuwe stieren vult het pakket geweldig mooi aan.

Plus voor Solution

Weinterper Solution (aAa 234) is de afgelopen periode veel gebruikt. Hij weet zijn torenhoge NVI nog verder te verbeteren op basis van meer dochters. Hij wint op voor Kampen klanten essentiële onderdelen als gehalten en uier. Onderweg komen de collega’s veel Solution dochters tegen die onopvallend gigantische kilogrammen vet en eiwit produceren en vlot weer drachtig zijn. Bovendien hebben zijn dochters gezonde uiers en klauwen. De index van Solution stijgt op basis van meer en inmiddels ook tweedekalfs dochters. Dat geeft vertrouwen. Solution blijft een grensverleggende stier.

Weinterper Solution verbetert zijn torenhoge NVI op basis van meer en oudere dochters.

Nieuwkomers

Een interessante nieuwkomer is KIK Divine (aAa 243). Een heel correcte rondom foutloze stier. Zijn dochters combineren een geweldige productie met goede dochtervruchtbaarheid. Ook melksnelheid en karakter zijn van bovengemiddeld niveau. Tel daarbij op de mooie balans tussen hoogtemaat en voorhand en Divine is een stier die breed inzetbaar is.

Datzelfde geldt voor debutant Katershorst Job. Job was door zijn afwijkende bloedvoering, andere aAa code (531) en zijn no nonsense koefamilie als jonge stier al populair. De dochters van Job geven geweldig hoge gehalten. Ze zijn voorzien van zeer goed allround exterieur met opvallend goede uiers. Bij deze uiers vallen met name ook de iets langere spenen op.

Roodbont veld sterk verbreed

Bij roodbont blijft Caps Angelo (aAa 342) van topniveau. Hij is vrijwel onveranderd. Veel van zijn inmiddels derdekalfs dochters zwaren uit tot geweldige producentes die makkelijk te managen zijn. De derdekalfs dochters laten een mooie productiestijging zien ten opzichte van de vaarzenlijst. Met de pinkenstier status en zeer vruchtbaar sperma is Angelo een stier die doet waar elke veehouder naar zoekt.

Angelodochter Julia 452. Caps Angelo heeft volop derdekalfs dochters in zijn index. Hij houdt zijn hoge niveau vast!

Apina Lambada is een mooie verfrissing bij roodbont. Uit het veld hoorde K.I. Kampen al heel goede verhalen over de kwaliteit van de dochters. Dat komt nu terug in zijn fokwaarde. Het zijn degelijke sterke koeien met gezonde uiers, goede vruchtbaarheid en prima persistentie. Ze hebben een gemiddelde hoogtemaat en een brede voorhand. Hij is pinkenstier, outcross voor roodbont en heeft aAa 543. Beenstand zij en speenlengte zijn punten van aandacht.

Twee stieren waar de klanten en collega’s van Kampen al jaren erg positief over zijn, zijn Gansey’s Antartica (aAa 5436) en Broekhuizen Bart (aAa 516). Zij laten beiden een mooie plus zien in hun index met het aan de melk komen van meer dochters en de informatie van oudere dochters. Dit zijn in alle opzichten K.I. Kampen stieren: Uit een geweldige koefamilie. Zelf heel veel balans in de bouw. En het allerbelangrijkste: veehouders die weer rieten bestellen omdat ze zo tevreden zijn met de dochters. Een andere oudgediende die een mooie plus laat zien is Drouner Rednex (aAa 345). Hij blijft de hoogste dochterbewezen roodbonte stier voor totaal exterieur (114) en dochtervruchtbaarheid (109).

Rednexdochter Jeannette 39. Drouner Rednex is nummer 1 van Nederland voor exterieur en dochtervruchtbaarheid bij Roodbont. Een unieke combinatie.

Genomics stieren

Tenslotte vallen in de nieuwe genomics indexen nog twee stieren positief op. VDR Shakespeare (aAa 513) en De Paarlberg Andes (aAa 561) zijn veel gebruikt door de K.I. Kampen klanten. Het is verheugend te melden dat beide plus laten zien in hun index. Veehouders zijn erg enthousiast over de vlot geboren Andes kalveren. De dragende pinken van Shakespeare laten ook veel kwaliteit zien. K.I. Kampen blijft deze jonge stieren vol vertrouwen verkopen.

Mocht u naar aanleiding van deze index nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met K.I. Kampen: 0529-431967, .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken) of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Uiteraard blijft de duurste stier van K.I. Kampen gewoon 16 Euro. Wat u niet uitgeeft, is uw eerste winst!