Dropshot dochtergroep present in Hardenberg!

Ook tijdens de komende editie van de RMV Hardenberg… (lees meer)

Collega gezocht in het zuiden!

Klik hier voor de vacature (lees meer)

Contact

Vertegenwoordigers

 

Vacatures

Binnen ons bedrijf is een vacature voor een:

Leidinggevende (M/V)

Functieomschrijving:


Wij zoeken voor K.I. Kampen een allround manager. Eén van de belangrijkste taken is P&O. Als leidinggevende van K.I. Kampen heeft u tevens de verantwoordelijkheid over veterinaire zaken, financieel beheer en de commerciële activiteiten. Kortom een breed scala aan uitdagende taken. Bovendien heeft u als leidinggevende een cruciale rol in de strategieontwikkeling en uitvoering en geeft u leiding aan een zeer enthousiast team van 35 medewerkers.

Wat vragen wij?

- Affiniteit met de rundveehouderij/-fokkerij

- Leidinggevende capaciteiten

- Uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden

- HBO werk- en denkniveau

- Sterk in woord en geschrift in zowel de Nederlandse, Duitse als Engelse taal

- Financieel vaardig

Wat bieden wij?

- Een uitdagende en afwisselende functie binnen een enthousiast team

- Fulltime dienstverband

- Persoonlijke ontwikkelmogelijkheden

- Een uitstekend salaris

Uw sollicitatie voorzien van cv kunt u tot uiterlijk 20 september a.s. sturen naar:          K.I. Kampen t.a.v. Dhr. E.J. Mensink, De Bese 1, 7722 PD Dalfsen. Of via email naar: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)


 
Binnen ons bedrijf is een vacature voor een:

Vertegenwoordiger (M/V)

(Limburg en Oost Brabant)


Het werk:

In de provincies Limburg en Oost Brabant bent u verantwoordelijk voor de verkoop van sperma, begeleiding van onze DHZ-ers, adviseren omtrent KIK stieradvies programma en natuurlijk uitbreiding van ons klantenbestand. Daarnaast bent u inzetbaar om maximaal één keer per week te helpen met stieren dekken op het ki station te Dalfsen.   

Uw profiel:

U heeft minimaal een opleiding op MBO-nivo en een ruime kennis van de rundveefokkerij. U kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken. U wilt van uw hobby uw werk maken. Ervaring in een soortgelijke functie is een pré.

Uw toekomst:

U krijgt een leuke, uitdagende en afwisselende baan in een prima werksfeer. U bent onderdeel van een zeer goed gemotiveerd team en heeft een grote mate van zelfstandigheid. Kortom, u heeft een baan voor het leven.

Uw sollicitatie voorzien van C.V. kunt u sturen naar: K.I. Kampen, De Bese 1, 7722 PD Dalfsen.

Mailen kan ook: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)

Voor meer info kunt u bellen met Gerard Vosman.

Telefoon K.I. Kampen 0529-431967

 

Bestellen

Bestellen doet men als volgt:

  1. Ga naar stierenaanbod rechts op de pagina
  2. Klik op gewenste kleur zwartbont/roodbont o.d.
  3. Klik op gewenste categorie
  4. Ga naar gewenste stier
  5. Klik dan rechts in het scherm op groene knop bestellen
  6. Bestelscherm komt in beeld
  7. Vul gewenste gegevens in
  8. Klik dan op verzenden

 

Vertegenwoordigers

 
Rayon A: Noord-West Gelderland, Overijssel m.u.v. Twente en Noord-West Overijssel
Dinand Vosman - Broekland  Prive: 0570 - 53 10 22 - Mobiel: 06 - 506 684 27

Rayon B: Twente
Erik Laarhuis - Goor  Prive: 0547 - 27 36 42 - Mobiel: 06 - 506 684 31

Rayon C: Noordelijke helft Friesland, West Groningen
Siem de Haan - Oenkerk  Prive: 058 - 25 62 723  Mobiel: 06 - 506 684 82

Rayon D: Brabant boven de lijn Venlo, Eindhoven en Den Bosch

 

D.H.Z. - Service

D.H.Z.-service algemeen:

Veehouders die D.H.Z.-K.I. toepassen op hun bedrijf kunnen bij K.I.-Kampen rekenen op een stukje service op maat tegen een aantrekkelijk tarief. Onze D.H.Z.-auto’s, herkenbaar aan de grote koeienkop op de zijkant, komt u overal tegen. Deze auto’s zijn bemand door onze vertegenwoordigers/ voorlichters. Stuk voor stuk vakmensen, die verstand hebben van veefokkerij en die de taal van de boer spreken. Op deze pagina staan alle mogelijkheden die K.I.-Kampen u kan bieden op het gebied van D.H.Z.-K.I..

D.H.Z.-route:

Veehouders kunnen ervoor kiezen om een “abonnement” te nemen op onze stikstofbezorgdienst. Deze dienst is beschikbaar voor alle veehouders die met een zekere regelmaat ook sperma van K.I.-Kampen betrekken. De uitvoering ligt in handen van onze vertegenwoordigers die u tevens kunnen bijstaan in uw fokkerijbeslissingen.

De voordelen:

D.H.Z.-cursus:

Onze D.H.Z.-cursus is een unicum in zijn soort. Op uw eigen bedrijf leert u het insemineren van een ervaren instructeur. Deze persoonlijke benadering heeft al veel tevreden doe het zelvers opgeleverd. Meer dan 300 cursisten hebben de cursus met goed gevolg afgesloten in de laatste jaren en wanneer u plannen heeft dan is de Kampen D.H.Z.-cursus zeker het overwegen waard.

De voordelen:

 

 

Stieradvies

Algemeen:

Een programma wat geschikt is voor aAa gebruikers

Gebruik van alle stieren wereldwijd mogelijk incl. jonge stieren

Voorkomt inteelt en erfelijke gebreken

Onderbalk kenmerken instelbaar

In één oogopslag duidelijk overzicht van geadviseerde stieren

Advies op diverse niveaus mogelijk

Rekent met 8 standaardkenmerken die nodig zijn om een duurzaam en functioneel dier te fokken:

Rekent daarnaast met de 2 zwakste schakels per individu

Maakt gebruik van productie indexen

Net even anders en voor iedere vooruitstrevende veehouder!

Mogelijkheid 1

KIK stieradvies vanuit een volledige inschrijving van het dier door een inspecteur van KI Kampen. De zes standaard kenmerken worden automatisch meegenomen in het KIK programma. Hiernaast worden de twee kenmerken met de grootste afwijking t.o.v. het ideaal bij ieder individu meegenomen (De zwakste schakels krijgen hierdoor veel aandacht binnen KIK). Ook bestaat de mogelijkheid om standaard een onderbalk kenmerk naar keuze mee te nemen in KIK als dat onderdeel op uw bedrijf extra aandacht vraagt. Standaard worden de gezondheidskenmerken vruchtbaarheid en uiergezondheid ingewogen door het KIK. Samen met de productie-index van koe en stier en toets op inteelt en erfelijke gebreken komt KIK dan tot een 1e en 2e advies.

Mogelijkheid 2

KIK stieradvies vanuit een inschrijving verricht door een andere inspecteur dan de KI Kampen inspecteur. Vanuit deze inschrijving worden dan de benodigde gegevens gebruikt om net als in mogelijkheid 1 tot een zo ideaal mogelijk 1e en 2e stieradvies te komen.

Mogelijkheid 3

KIK stieradvies vanuit de aAa-analyse gegeven door een erkend aAa-analyseur. Naast de gegeven aAa-code houdt KIK nog eens rekenschap met productie, inteelt en erfelijke gebreken. Als voorbeeld Hole in One aAa 156 en Jongsteins Buckman aAa 165 kunnen beide aangemerkt worden als 60% aAa paring voor een koe. Buckman is een aanmerkelijk hogere productievererver terwijl Hole in One een nogal gunstigere eiwitvererving heeft. KIK zal op basis van de productie index van het betreffende dier de meest ideale keuze maken voor deze koe. Na de toets op inteelt en erfelijke gebreken komt KIK wederom tot een 1e en 2e advies.

Mogelijkheid 4

KIK stieradvies vanuit productie- en exterieurindexen. De meest eenvoudige wijze van advies. Wel wordt er rekenschap gehouden met vruchtbaarheid, uiergezondheid, inteelt en erfelijke gebreken. KIK stieradvies “Mogelijkheid 4” is advies op het laagste en dus goedkoopste niveau en kan bij wijze van spreken aan “de keukentafel” gegeven worden. Dat hiermee het minst complete advies en daarmee ook het advies met minste draagvlak wordt gegeven is duidelijk. Desalniettemin zal KIK ook hier tot een 1e en 2e advies komen.

Gebruikerservaring

Uitstekende resultaten met KIK paringsprogramma bij “Nieuw Welzinge”

Vanaf het eerste uur zijn Gillis en Anja de Visser deelnemers aan het KIK paringsprogramma. Hoog tijd voor een bezoekje aan dit bedrijf om hun ervaringen over het KIK te horen. Een nieuwe start maken is niet vreemd voor de familie de Visser. Vanaf het eiland Walcheren in Zeeland waar op dat moment een ruilverkaveling gaande was begon de familie de Visser in 1985 een nieuwe uitdaging in Zeewolde. Wie voor het eerst het bedrijf bezoekt ziet meteen dat we met mensen te maken hebben die hun vak verstaan. Samen met hun kinderen Ruben, David en Esther worden er op dit moment 115 melkkoeien met het bijhorende jongvee gehouden. Sinds anderhalf jaar worden de koeien gemolken door een automatisch melksysteem. Het afgelopen MPR jaar waren de koeien op “Nieuw Welzinge” goed voor een rollend jaargemiddelde van 9158 kilogram melk met 4.37% vet en 3.43% eiwit. Met een rantsoen wat bestaat uit 65% kuil en 35% mais aangevuld met 4 kilogram bierbostel, 2 kilogram maatmeel en twee soorten brok weten vooral de vaarzen uit te blinken met een gemiddelde lactatiewaarde van 105. Via een aantal gerichte vragen hopen we meer te weten te komen over de deelname aan het KIK.
 
Sinds wanneer bepaald KIK de stierkeuze: Ruim vier jaar geleden zijn wij gestart met deelname aan het KIK paringsprogramma. De oudste dieren voortkomend uit het paringsprogramma zijn nu tweedekalfs dieren.
 
Wat was voor jullie de aanleiding om aan het KIK deel te nemen: Al jaren was het percentage uitval naar ons idee aan de hoge kant. Graag wilden wij dit terugbrengen. Eerst van 30% naar 20% en daarna mogelijk nog wat lager. Via onze vertegenwoordiger Alex van der Linde werden we gewezen op het KIK paringssysteem. Wat ons aansprak was dat het programma standaard werkt met zes onderbalkkenmerken te weten; hoogtemaat, voorhand, kruisligging, kruisbreedte, beengebruik en uierdiepte en de twee gezondheidskenmerken uiergezondheid en vruchtbaarheid. Daarnaast pakt het systeem de twee zwakste schakels per koe erbij.
 
Wat waren de verschillen tussen jullie vorige paringssysteem en het nieuwe programma KIK: Nou om eerlijk te zijn we waren al enkele jaren gestopt met een paringsprogramma. Enerzijds ingegeven door de geringe vooruitgang maar ook het kostenplaatje speelde hierin een rol. Doordat wij via ons management programma de gegevens aanleveren bij het KIK krijgen we voor 40 eurocent/koe een gedegen stieradvies.

Wat is jullie doelstelling om met het KIK te bereiken: Het streven is ten eerste om de uitval te verlagen zodat de koeien langer meegaan en ten tweede een uniforme koppel koeien te fokken die daardoor makkelijker te managen is. Als we deze doelen bereiken zal de produktie vanzelf omhoog gaan, maar dat is geen doel op zich. Samen met onze vertegenwoordiger Alex van der Linde zoeken wij een aantal stieren uit die kunnen bijdragen aan deze doelstelling. Het KIK maakt vervolgens de best mogelijke paringen waarbij inteelt en erfelijke gebreken vermeden worden.
 
Hoe ziet het huidige stierengebruik er uit: Sinds kort gebruiken we alleen nog maar stieren van KI Kampen. De prima prijs/kwaliteit verhouding is voor ons doorslaggevend. Maar ook de no nonsens mentaliteit en het fokbeleid van KI Kampen wat gedragen wordt door bewezen koefamilies spreekt ons enorm aan. Is hoge genomics bij veel organisaties een doel opzich bij KI Kampen is het een hulpmiddel zoals wij het graag zien. Stieren die wij op dit moment veel gebruiken zijn: Leonidas, Big Winner, Wellness, Talentino, Gyros, Montreux en Borax en jonge actiestieren.
 
Wat zijn jullie ervaringen met het KIK stieradviesprogramma: De vaarzen die we het laatste jaar aan de melk hebben gekregen zijn prima in balans en produceren naar behoren. Of ze meer levensduur bezitten is nog even afwachten maar ze zien er in ieder geval beloftevol uit. Waar sommigen denken aan inkruisen bereiken wij met een outcross stier als Big Winner prima resultaten. Bovendien blijft de uniformiteit veel beter bewaard door uitsluitend Holsteinstieren te gebruiken. We zien veel meer vooruitgang door minder kenmerken mee te laten wegen in de paring. Alles meewegen geeft meer de spreekwoordelijke “grijze muizen fokkerij” en dat schiet niet op.
 
Bedankt voor jullie medewerking en veel succes met het KIK in de toekomst!
 

 

 

KI Nieuws

KI-Nieuws.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdfKI_NIEUWS.pdfKI_NIEUWS.pdfKI-NIEUWS.pdf

Stierenkaart

STIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdfSTIERENKAART.pdf

Inseminatieservice

Al vanaf 1980 insemineert K.I.-Kampen door middel van een eigen inseminatiedienst. In onderstaand kaartje kunt u zien of u van deze dienst gebruik kunt maken. Wanneer u buiten het gebied woont bel dan even naar ons kantoor en wij bieden u een alternatief aan. Afhankelijk van uw woonplaats kunt u in veel voorkomende gevallen beschikken over onze stieren via collega k.i.-verenigingen en of inseminatiediensten.

Tarieven:

Voorrijdtarief € 9,00

Inseminatie kosten per inseminatie € 4,50
(toeslag bij gebruik van stier niet van KI Kampen € 3,00)

Spermaprijs actiestieren € 5,00

Spermaprijs fokstieren vanaf € 9,00

 

 

 

Over K.I. Kampen

Introductie
 
KI Kampen is door de jaren heen een begrip geworden in veeverbeteringsland. Wie kent niet de associaties die veehoud(st)ers met KI Kampen maken. Duurzame koefamilies, hoog eiwit, no nonsens fokkerij en niet onbelangrijk, vriendelijke spermaprijzen. Opgericht in 1980 en ondertussen een volwaardige fokkerij organisatie die op meerdere fronten actief is. Allereerst het fokprogramma waarin jaarlijks een kleine 20 zwartbonte en 10 roodbonte Holsteinstieren worden uitgetest. Daarnaast worden er jaarlijks nog een aantal stieren van andere rassen ingezet zoals Fries Hollands, MRIJ, Brown Swiss, Blaarkop, Fleckvieh en diverse vleesstieren. Naast het eigen fokprogramma verricht KI Kampen ook diensten voor collega KI verenigingen en importeurs van sperma. Met name voor spermadistributie en het invriezen van sperma heeft KI Kampen vele klanten in binnen- en buitenland.

De organisatie is vorm gegeven in een verenigingsstructuur. Vanuit de leden zijn een zevental veehouders vertegenwoordigd in het bestuur van Ki Kampen. Een team van 35 medewerkers is belast met de dagelijkse uitvoering van de werkzaamheden. Op 1 mei 2021 bestond het bestuur uit de volgende mensen.

Voorzitter                       E.A.J. Mensink                     Westerhaar   
Secretaris                      M. Hovius                             Hippolytushoef                              
Penningmeester            R. Rooze                              De Wijk      
Algemeen Adjunct         I. de Groot                            Waaxens            
Lid                                 G.J. Veneklaas                     Holten 
Lid                                 P. van den Pol                      Ruinerwold       
Lid                                 I. de Haan                            Zeewolde     
                    
De basis onder de KI Kampen fokkerij zijn koefamilies. Diepe, duurzame, hoogproductieve en probleemloze koefamilies vormen een sterk fundament onder de KI Kampenstieren. Onze minimale eisen die wij aan stiermoeders stellen zijn uitermate simpel. Drie generaties minimaal 85 punten voor uier en algemeen voorkomen. Over deze drie generaties gemiddelde producties ruim boven het bedrijfsgemiddelde en een gerealiseerd eiwitgehalte van ten minste 3,50% Daarbij wordt veel aandacht besteed aan levensproducties in de afstamming. Een 100.000 kg koe in de afstamming van een jonge stier is voor ons nog altijd een pre. Een afstamming met verderop in de pedigree namen als Tops, Triple Threat, Starbuck of F16 wordt door ons bijzonder gewaardeerd. Ook de functionele eigenschappen van een stiermoeder krijgen steeds meer aandacht. Wanneer we dan stieren hebben gevonden of zelf hebben gefokt die aan al deze eisen voldoen dan doen we tot slot nog een genomic test om er achter te komen of er geen grote afwijkingen in de fokwaarde lijken te zitten.
Praktijk en theorie hebben beiden een plek maar het zijn vooral koefamilies, de basis onder het fokkerij succes van K.I.-Kampen!
 
Het KIK stieradvies, ook zo’n KI Kampenproduct wat steeds meer gebruikers kent. Een simpel maar o zo doordacht paringsprogramma. De kortste weg naar een productieve en duurzame veestapel. Of neem onze DHZ cursus op het bedrijf van de cursist. Deze formule is al jaren een succes en heeft al heel veel veehouders aan het zelf insemineren gebracht.
 
Meer weten? Bel KI Kampen 0529-431967 of stuur een mailtje naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit email adres te bekijken)

Klik hier voor de Algemende Voorwaarden