Wideview Maikel (Parfect x Jetset, aAa 531, A2A2) is in vele opzichten een bloemetje buiten het perk. Hij komt uit de Pietjes. Uit deze familie komt onder anderen Sunny Boy: nog altijd de meest gebruikte fokstier ooit. De moeder van Sunny Boy zit zeven generaties voor Maikel. Deze zeven generaties hebben allen uitstekend gepresteerd. De moeder van Maikel, Skalsumer Pietje 1055, produceert nog altijd erg best en is ingeschreven met AB88. Haar moeder kreeg ook 88 punten, maar sneuvelde helaas vroeg. Uit deze familie komen meer goede stieren zoals Pilates en Remedy.
Foto: Skalsumer Pietje 1088 (AB 88) is de moeder van Maikel. Ze is een typische Pietje

De vader van Maikel is Parfect. Parfect heeft een prima productievererving met een compleet exterieur. Hierin valt op dat er voldoende breedtematen aanwezig zijn. Met het inzetten van een Parfectzoon hoopt K.I. Kampen deze kwaliteiten toe te voegen. Zijn invloed op de Nederlandse veestapel is beperkt. Dat geldt ook voor moedersvader Jetset. Zijn oudste Nederlandse dochters zijn vijfdekalfs. Deze vaderlijn kan gezien worden als outcross in Nederland en is toch wereldwijd bewezen. Foto: Wideview Maikel is een brede stier met een gemiddelde hoogtemaat

Voor Wideview Maikel is nog een hele weg te gaan om in de voetsporen te treden van Sunny Boy. Aan Maikel zelf hoeft het niet te liggen. Wat opvalt is zijn extra lengte in het frame en de ruimte in de voorhand. In het genoomprofiel zien wij de bovengemiddelde voorhand terug. Verder lijkt hij nakomelingen te geven die beperkt zijn in hoogtemaat met een spiertje extra. Kortom een stier die makkelijk inzetbaar is.

Wideview Maikel kost in maart slechts €7,- per dosis.