Op zoek naar de perfecte stier voor de Nederlandse en Vlaamse veehouder zou Caudumer Jaring Rf (Powerlift x Floris, A2A2) wel eens heel dicht in de buurt kunnen komen. Zijn koefamilie, zijn vader, zijn eigen verschijning en zijn genomische fokwaarde zijn wat veel veehouders in de lage landen zoeken. Zoals altijd begint het verhaal van een goede stier bij de koefamilie. Jaring komt uit de Zalialijn. De moeder van Jaring, Caudumer Zalia 11 is voorspeld op een 305 dagen productie van 9400 kg melk met 4.76% vet en 3.86% eiwit. Ze is voorzien van beste benen en een super uier. Haar moeder, Caudumer Zalia 9 (v. Jacuzzi), is qua gehalten nog een stapje beter dan haar dochter. Ze maakt lijsten met 4.20% eiwit. Haar moeder, Caudumer Zalia 2 (v. Finder), leverde in haar leven gemiddeld 5.94% vet en 4.30% eiwit. Daarnaast wist ze ook buiten de stal te presteren. Ze werd reserve kampioen vaarzen op de Kokedei in Workum in 2019. Na haar volgen zeven generaties minimaal 86 punten en beste producties. Een koefamilie die een optimale basis kan zijn voor een goede stier.
Foto: Caudumer Zalia 10 (AB 86) is de volle zus van de grootmoeder van Jaring. Ook zij produceert met beste gehalten

De vader van Jaring, Powerlift (Abundant x Adorable) heeft zijn eerste dochters aan de melk. Deze laten een heel mooi allround profiel zien met opvallend beste persistentie en laatrijpheid. Moedersvader Floris is een dochterbewezen stier van een zeer hoog niveau. Zijn invloed op de populatie is relatief beperkt gebleven doordat hij om veterinaire redenen vroeg werd afgevoerd. Jaring stamt uit een koefamilie die hoge gehalten en best exterieur levert in de lage landen. Hij stamt uit een vaderlijn die dochters geeft die veehouders in de lage landen geld in het laadje brengen. Het genoomprofiel van Jaring laat zien dat ook hij alles in zich heeft om de veehouders in de lage landen meer dan tevreden te maken. Naast mooie plussen voor alle productiekenmerken en best exterieur (met o.a. 112 benen) vallen celgetal en persistentie positief op.
Foto: Caudumer Jaring heeft alles in zich om heel beste koeien te maken voor de Nederlandse en Vlaamse veehouders

Caudumer Jaring kost in april slechts €7,-. Een stier niet mag ontbreken op uw inseminatielijst!

In het KIK Magazine viel te lezen dat Het Meer Matador de zwartbonte actiestier van april zou zijn. Zoals eerder gemeld op de K.I. Kampen site komt deze stier echter niet beschikbaar.