U had het waarschijnlijk al gehoord: zaterdag 22 juni vindt de eerste Nationale Roodbont Show plaats in Mariënheem (Ov.). Het Platform Roodbont stimuleert al enkele jaren de Roodbonte Holstein. Dit gebeurt onder anderen door de Roodbont fokker van het jaar uit te roepen en studieavonden voor veehouders te organiseren. De Nationale Roodbont Show moet de doelstelling van het promoten van de Roodbonte Holstein nog meer body gaan geven.

K.I. Kampen is aangesloten bij het platform Roodbont. Veel van de K.I. Kampen klanten waarderen een goede roodbonte koe. Een koe met voldoende kracht, ontwikkeling en uiteraard beste gehalten. Veel veehouders waarderen ook een spiertje extra bij de Roodbonte Holsteins.
Foto: Zal K.I. Kampen stier groot en overgrootmoeder Wilskracht Warsi 879 (A93) ook aanwezig zijn op de Nationale Roodbont Show?

Om de Nationale Roodbont Show nog interessanter te maken heeft een aantal partijen besloten een dochtergroep in te zenden. K.I. Kampen is er daar één van. De keuze voor de juiste stier voor deze show was vrij snel duidelijk: Groenibo Reliever (Anreli x Jetset) is al lang erg populair en de veehouders verdienen het de dochters met eigen ogen te zien.
Foto: Reliever is een stier die best ontwikkeld is met veel lengte. Hij wordt nog altijd elk jaar beter. Zijn dochters zijn 22 juni te zien in Marënheem

Wat maakt Reliever zo populair? Reliever stamt uit een geweldige koefamilie. Zo is zijn grootmoeder de 100.000 liter al ruim voorbij. Daarnaast had hij als jonge stier al direct een interessante fokwaarde. Tel daarbij een onderscheidende aAa code (513), zijn A2A2 status en zijn eigen robuuste voorkomen en de veehouders waren overtuigd. Na ruim een jaar bleek hij ook nog eens een pinkenstier (104) met een uitstekende kalvervitaliteit. Foto: Groenibo 343 Jane toont aan dat Reliever ook op de zwartbonte populatie uitstekend werk doet. Zij zal niet naar de Nationale Roodbont Show komen

Nu de dochters aan de melk zijn, zijn de veehouders nog meer overtuigd. Zijn dochters zijn niet te grote dieren die best produceren met hoge gehalten. Ze hebben een spiertje extra en houden hun conditie gemakkelijk vast. Zowel de buitendienst collega’s van K.I. Kampen als de veehouders zijn erg enthousiast. Relievers lopen probleemloos mee in de koppel en hebben opvallend beste benen. Groot bijkomend voordeel is dat Reliever vrij is van Jacuzzi en Abundant bloed wat het combineren binnen de roodbont populatie gemakkelijker maakt.

Wilt u een gezellige dag met heel erg mooie roodbonte koeien? Wilt u de dochters van Reliever met eigen ogen aanschouwen? Kom dan naar de Nationale Roodbont Show! Zaterdag 22 juni, Manege Bartels, Boetelerveldweg 7, Mariënheem.