De nieuwe indexdraai levert veel mooi nieuws op voor K.I. Kampen. Variatie is de basis van fokkerij. Alleen met variatie heeft u volop keuze. Geen veehouder is gelijk en daarom zal K.I. Kampen zich blijven inzetten om de veehouder keuze te geven. VDR Shakespeare (Ranger x Malki, aAa 5136) plust ook deze draai weer. Zijn bijna 1000 dochters in de productieindex geven aan dat hij een gehaltenstier is met best exterieur. Met name de benen blijven van torenhoog niveau. Ook op de management indexen scoren zijn dochters best. Dat is terug te zien in de klauwgezondheid en uiergezondheid. Shakespeare is geschikt voor pinken en gesekst beschikbaar. Foto: Hendrika 740 is een typische Shakespeare met super benen en een best uier!

Weinterper Solution (Finder x Guard, aAa 234, A2A2) geeft indrukwekkende derdekalfs dochters. Ze groeien heel best door. Dat is ook terug te zien in zijn index die een plus noteert. Hij blijft prachtige cijfers hebben op productie, exterieur en gebruikskenmerken. Dit jaar zullen de vaarzen uit zijn fokperiode gaan afkalven. Daar wordt reikhalzend naar uitgekeken. Solution is gesekst beschikbaar.
Foto: Weinterper Solution is niet alleen zelf een indrukwekkende verschijning. Zijn dochters presteren ook heel best!

Koepon Random (Ranger x Board, aAa 234, A2A2) daalt in zijn totaalindex, maar blijft de nummer 1 exterieur van Nederland bij de dochterbewezen stieren. Hij daalt iets in de melk, maar zijn gehalten blijven torenhoog. Ook geven zijn dochters hem prima gebruikskenmerken. Random is drager van Blird, daar dient in de paring rekening mee te worden gehouden. Random is gesekst beschikbaar.
Foto: Koepon Random levert iets in op melk, maar blijft een heel complete fokstier met 1606 dochters in zijn productiefokwaarde!

Bij de genomics stieren zijn met name Double W Magic P (Amuse x Deliver, aAa 534, A2A2) en VDR Steven Tyler (Gigaliner x Bandares, aAa 435, A2A2) interessant. In het zwartbonte hoornloze segment is Magic P de nummer 3 van Nederland. Steven Tyler stamt uit een koefamilie die geweldige fokstieren levert en knalt er in met veel kilo’s vet en top exterieur. Beide stieren onderscheiden zich met een hoge levensduur. Steven Tyler is gesekst beschikbaar. Foto: Double W Magic P heeft een geweldige fokwaarde en een afwijkende bloedvoering in het hoornloze segment!

Bij roodbont dochterbewezen zijn twee nieuwe toppers te melden. Timmer Torrox (Jacuzzi x Finder, aAa 234) is de nieuwe kampioen in kilo’s vet en eiwit. Torroxdochters zijn daarbij prima te managen. Puntje van aandacht is de melksnelheid, maar de dochters laten een verbetering zien op dit punt. Torrox is geschikt voor pinken en gesekst beschikbaar. De tweede nieuwkomer is Barendonk Go Now (Goal Red x Fun P, aAa 5346). Hij combineert een beste productie met een prima vruchtbaarheid. Zijn dochters zijn niet te groot, maar wel mooi in balans. Go Now is geschikt voor pinken.
Foto: Torrox is de eerste zoon van Jacuzzi bij K.I. Kampen met dochters in zijn productiefokwaarde. Qua kilo’s vet is hij nummer 2 van Nederland!

De bestaande populaire roodbonte stieren van K.I. Kampen laten een stijging zien met het aan de melk komen van nog meer dochters. Pinkenstier De Broekhof Tolean (Anreli Red x Danno, aAa 315, A2A2) versterkt zijn positie als allrounder met iets langere spenen. Tolean is gesekst beschikbaar. Nieuwkomer van de decemberdraai, Groenibo Reliever (Anreli Red x Jetset, aAa 513, A2A2) ontwikkelt zich steeds meer als de gehaltenspecialist die degelijke koeien maakt. Zijn dochters draaien onopvallend mee in de koppel en de veehouders die dochters van hem melken bestellen hem weer. Reliever is geschikt voor pinken en gesekst beschikbaar.

Foto: Groenibo Reliever geeft koeien waar de veehouders tevreden over zijn. Zijn tweede index op basis van dochters laat een mooie plus zien!

Tenslotte nog een eervolle vermelding voor een unieke stijger: Caps Angelo (Riverboy x Fageno, aAa 342, A2A2). Zijn oudste dochters hebben de vierde lijst afgesloten en deze dieren maken indruk. Indruk op de veehouders, indruk op de collega’s van K.I. Kampen en dus ook indruk op het rekencentrum. Ondanks zijn leeftijd laat hij een mooie plus zien. Zijn productieindex is gebaseerd op 1430 dochters. De vraag naar Angelo zal hoog blijven. Er zijn nog enkele gesekste rieten van hem over.

Foto: De dochters van Angelo op de K.I. Kampen Open Dagen 2022 maakten veel indruk!

Bij de roodbonte genomics stieren blijven Wilskracht Worldcup (Taskforce P x Jaffa P, aAa 243, A2A2) en Wilskracht Wahoo P (Cartoon P x Jaffa P) erg interessant. Stieren die hoge gehalten combineren met heel best exterieur. Beiden zullen gezonde en vruchtbare dochters gaan geven. Worldcup is gesekst beschikbaar. Wahoo P is de hele maand april nog beschikbaar voor het actietarief van €7,-.

Foto: Worldcup en Wahoo P stammen uit de Warsi familie. Hun overgrootmoeder is Wilskracht Warsi 879 (A 93) Een koe die super productie en super exterieur perfect combineert!